Kaarten

(Rang 1)

  • vrienden € 60,75
  • regulier € 67,50

Grote Zaal

Clayton-Hamilton Jazz Orchestra feat. Trijntje Oosterhuis and Akiko Tsuruga

Kaarten

(Rang 1)

  • vrienden € 60,75
  • regulier € 67,50

The Clayton-Hamilton Jazz Orchestra behoort tot de absolute top van de internationale bigbandscene. Voor zijn enige concert in Nederland, met de titel Jazz Power & Soul, brengt het orkest twee geweldige gasten mee: toetseniste Akiko Tsuruga en Trijntje Oosterhuis.

Dit concert is onderdeel van Big Sounds Amsterdam.

The Clayton-Hamilton Jazz Orchestra

Al meer dan dertig jaar raast The Clayton-Hamilton Jazz Orchestra over de internationale jazzpodia. In 1985 begonnen drummer Jeff Hamilton, bassist John Clayton en saxofonist Jeff Clayton het Clayton-Hamilton Jazz Orchestra. Ze vormden hun bigband uit louter topmuzikanten uit Los Angeles en bereikten al snel de absolute top van de internationale bigbandscene. Hun portfolio vermeldt louter prachtige muzikale samenwerkingen, met onder anderen grootheden als Charles Aznavour, Diana Krall en Gladys Knight. Hun prijzenkast is goed gevuld, met onder andere de nodige Grammy Awards. Toewijding is het motto van de bigband, Clayton-Hamilton is geen orkest, maar een familie! Saxofonist Jeff Clayton overleed in 2020, maar de band zal met evenveel swing en gedrevenheid doorgaan.

Akiko Tsuruga en Trijntje Oosterhuis

The Clayton-Hamilton Jazz Orchestra brengt twee speciale gasten mee. Toetseniste Akiko Tsuruga is componist én organist. Hoe vaak hoor je een vrouw een 19-koppig jazzorkest temmen met een B-3 Hammondorgel? Onze nationale trots Trijntje Oosterhuis - die geen introductie meer nodig heeft - is de tweede special guest.

Met dank aan de begunstigers van het Jazz Fonds.

19.35 – 20.05 uur: voorprogramma in de Spiegelzaal met JONG JOC

Kom vroeg! In het kader van Big Sounds Amsterdam spelen de jazzcats van JONG JOC als voorprogramma in de Spiegelzaal. Zij doen niets liever dan samen muziek maken. De jong talent-bigband van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw speelt jazz in alle soorten en maten. Van de jaren ‘40 (Frank Sinatra en Count Basie) tot nu (Silk Sonic). Bij Music At The Westerpark hoor je de veelbelovende jonge evenknie van het volwassen jazzorkest (JOC) met een toekomst vol muziek in het verschiet. De bigband staat onder leiding van arrangeur en dirigent Maartje Meijer. Zij werkt tijdens het jaarlijkse 'JONG JOC Bootcamp’, een weekend vol muziek en jazz in de vorm van masterclasses en jamsessies georganiseerd door het jazzorkest, met deze ambitieuze jonge musici.

Big Sounds Amsterdam

Dit concert is onderdeel van Big Sounds Amsterdam. Big Sounds geeft ruim baan aan bands en orkesten die letterlijk het hele podium vullen. Dit is de nieuwe bloeitijd voor het grote gebaar in muziek en Big Sounds zit er bovenop, met avontuurlijk grote groepen die de toon zetten voor de toekomst. Zij spelen met lef en gaan de uitdaging aan met nieuwe geluiden en invloeden waarvoor ze iedereen enthousiast willen maken.

Big Sounds is dit jaar verspreid over vijf concertavonden op vijf toplocaties, die voor het eerst zo eensgezind samenwerken: Paradiso, Meervaart, Bimhuis, Conservatorium van Amsterdam en het Concertgebouw. Samen doen we er alles aan om de spelers te laten schitteren en om van Amsterdam de internationale hotspot voor extra grote muziek te maken!

Musici

  • The Clayton-Hamilton Jazz Orchestra
  • Trijntje Oosterhuis: zang
  • Trijntje Oosterhuis: special guest
  • Akiko Tsuruga: special guest

Kaarten

(Rang 1)

  • vrienden € 60,75
  • regulier € 67,50

Gratis digitaal concertprogramma

Hierin vind je het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden over dit concert.

Concertprogramma’s zijn gratis voor Preludium-abonnees. Log in om je concertprogramma te lezen of te printen.

Abonnee worden? Vrienden krijgen 5 euro korting op een abonnement. Ga naar preludium.nl/abo

Bekijk het programma