Grote Zaal

Concertgebouworkest Kerstmatinee: Jaap van Zweden

Jaap van Zweden dirigeert een feestelijk kerstprogramma bij het Concertgebouworkest met Beethovens Zevende symfonie. Bariton Matthias Goerne zingt Wunderhorn-liederen van Mahler.
Jaap van Zweden
Jaap van Zweden leidt de Kerstmatinee. De sfeervolle kersttraditie neemt al bijna vijftig jaar een bijzondere plaats in bij het Concertgebouworkest. De Kerstmatinees met Bernard Haitink zijn legendarisch. De Kerstmatinee bleef het domein van de chef-dirigent, bij uitzondering gegund aan een zeer hoog aangeschreven gastdirigent. Nu is het de beurt aan Jaap van Zweden, die altijd nauw verbonden is gebleven met het Concertgebouworkest sinds hij in 1979 hij als piepjonge concertmeester werd aangenomen. Tegenwoordig is hij chef-dirigent in Hong Kong en New York, en een wereldwijd gewaardeerde gastdirigent.

Matthias Goerne
De wereldberoemde bariton Matthias Goerne zingt liederen uit Des Knaben Wunderhorn van Gustav Mahler. Kinderlijke verwondering, romantiek, bezinning en rouw hebben allemaal een plek in Mahlers bonte liedcyclus. Beethovens Zevende symfonie is een uitbundig werk vol obsessief herhaalde ritmes. Maar vergeet ook het kloppend hart van de symfonie niet: het melancholieke tweede deel.

Programma

  • Mahler: liederen uit 'Des Knaben Wunderhorn'

Musici

  • Concertgebouworkest
  • Jaap van Zweden: dirigent
  • Matthias Goerne: bariton
Vorige
Volgende