Kaarten

(Rang 1)

 • vrienden € 27,50 Laatste kaarten
 • regulier € 29,50 Laatste kaarten

Kleine Zaal

Currents - A Night With Caribbean Classics

Kaarten

(Rang 1)

 • vrienden € 27,50 Laatste kaarten
 • regulier € 29,50 Laatste kaarten

Vanavond laten we ons meevoeren op wereldlijke golven met muziek als gids. In deze tweede editie van Currents vieren we de rijke Caribische muziekcultuur en staat alles in het teken van het Antilliaanse repertoire. Van klassieke werken van componisten als Jacobo Palm (1887-1982) en Wim Statius Muller (1930-2019) tot interpretaties van Curaçaose pop en Ritmo Kombina liederen. Twee vocalisten en twee pianisten met Antilliaanse en/of Arubaanse roots zullen de veelzijdigheid van de Caribische muziekcultuur laten ervaren. Klassieke sopraan Imara Thomas, pop & soul vocaliste Tamara Nivillac, percussionist Vernon Chatlein, klassieke pianist Alexander Kraft van Ermel en jazz & latin pianist Danny van Kessel zullen al die muzikale kleuren en smaken uit de Antillen laten horen en voelen. Tevens zal de Antilliaanse kunstenaar GENGÉ in de foyers rond de Kleine Zaal exposeren en zijn levensverhaal met ons delen. Ook zijn er heerlijke Antilliaanse hapjes.

Currents

Elke editie van Currents brengen diverse artiesten klassieke grootheden van over de hele wereld naar het podium samen met eigen nummers en duiken zo in hun muzikale wortels. Daarnaast is er ruimte voor verdieping en worden vragen over de gespeelde werken beantwoord tussen de nummers door. Een muzikale reis die inspireert en verenigt!

Imara Thomas

De Arubaanse sopraan Imara Thomas werd als jong meisje al geïnspireerd om zangeres te worden door de stem van Whitney Houston en later door sopraan Kathleen Battle. Dankzij haar tante leerde ze de wereld van klassiek en gospel nog beter kennen. Ze ging naar het conservatorium in Maastricht, volgde diverse masterclasses en studies en inmiddels is ze sinds 8 jaren met een vaste aanstelling aan het prestigieuze Deutsche Oper am Rhein in Düsseldorf en Duisburg geëngageerd. Thomas haar veelzijdigheid in klassieke stijlen uit zich in het feit dat ze al in meer dan veertig opera’s heeft gespeeld. Ze zingt onder andere Duitse, Italiaanse, Franse, Britse en Russische opera’s.

Tamara Nivillac

Singer/songwriter Tamara Nivillac is geboren en getogen op het eiland van Curaçao. In 2003 won zij de grootste talentenjacht op het eiland; dit lanceerde haar carrière naar een volgend niveau. Sindsdien heeft ze de wereld rond getourd met verschillende muzikale projecten en heeft ze o.a. samengewerkt met artiesten zoals Maxi Priest, George McCrae, Alexia, Meta Dia, Izaline Calister en Shirma Rouse. Haar eigen muziek is een fusion van Soul en Afro-caribbean styles. Ze schrijft nummers in haar moedertaal Papiaments die ze soms mixt met engels. Haar muziek is een ode aan haar cultureel erfgoed en haar geboorteland Curaçao.

Vernon Chatlein

Vernon Chatlein is een percussionist en componist uit Curaçao, gespecialiseerd in Afro-Caribische, Latijns-Amerikaanse muziek en jazz. Oorspronkelijk afkomstig van Curaçao verbleef hij twee jaar in Cuba om muziek te studeren. Daarna verhuisde hij naar Nederland voor verdere studie bij de 'peetvader van de Curaçaose jazz', Randal Corsen. De samenwerking die hier uit voortkomt wordt voor Chatlein een grote stimulans om de fakkel van de Curaçaose muziek en jazz voort te zetten. In zijn werk weet hij altijd weer verbinding te maken met zijn eiland en elk project wordt altijd gedeeld en uitgevoerd op Curaçao. Zijn werk is, misschien onbewust, altijd afgestemd op zijn land en zijn volk.

Alexander Kraft van Ermel

Pianist Alexander Kraft van Ermel bracht zijn jeugd door op Curaçao, waar hij zijn eerste pianolessen kreeg van zijn moeder en grootvader, pianist en componist Wim Statius Muller. Na het behalen van zijn middelbareschooldiploma studeerde Kraft van Ermel bij Alan Weiss aan het conservatorium in Utrecht en wijsbegeerte aan de universiteit van Amsterdam. Hoewel klassiek geschoold ligt de Antilliaanse muziek en met name het oeuvre van zijn grootvader hem na aan het hart. De unieke klanken en kleur waarmee hij letterlijk is opgegroeid hebben zeker bijgedragen aan zijn muzikale vorming.

Danny van Kessel

Pianist Danny van Kessel studeerde aan het conservatorium in Rotterdam en heeft zich gespecialiseerd in Latijns-Amerikaanse muziek. Het liefst speelt Van Kessel zoveel mogelijk met zijn trio; Colored Roots, waarin hij naast eigen composities, Caribische ritmes versmelt met jazz en funk standards. Naast zijn werk als piano- en ensembledocent op het conservatorium, is hij ook in vele bands actief geweest als begeleider. Een greep uit de hoogtepunten; Lucas van Merwijk; Latin Devils; een zinderende show vol latin zang en dans muziek. Denise Jannah: Ella! Een theatervoorstelling over Ella Fitzgerald. Op dit moment werkt Danny aan zijn eerste solo pianoalbum, dat eind 2023 wordt verwacht.

Musici

 • Imara Thomas: zang
 • Tamara Nivillac: zang
 • Vernon Chatlein: percussie
 • Alexander Kraft van Ermel: piano
 • Danny van Kessel: piano

Kaarten

(Rang 1)

 • vrienden € 27,50 Laatste kaarten
 • regulier € 29,50 Laatste kaarten

Gratis digitaal concertprogramma

Hierin vind je het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden over dit concert.

Concertprogramma’s zijn gratis voor Preludium-abonnees. Log in om je concertprogramma te lezen of te printen.

Abonnee worden? Vrienden krijgen 5 euro korting op een abonnement. Ga naar preludium.nl/abo

Bekijk het programma