Vriendenactiviteiten zo 29 okt. 2023

Currents - A Night With Caribbean Classics

Vanavond laten we ons meevoeren op wereldlijke golven met muziek als gids.  In deze tweede editie van   Currents   vieren we de rijke Caribische muziekcultuur en staat alles in het teken van het Antilliaanse repertoire.

Van klassieke werken van componisten als Jacobo Palm (1887-1982) en Wim Statius Muller (1930-2019) tot interpretaties van Curaçaose pop en Ritmo Kombina liederen. Twee vocalisten en twee pianisten met Antilliaanse en/of Arubaanse roots zullen de veelzijdigheid van de Caribische muziekcultuur laten ervaren. Klassieke sopraan Imara Thomas, pop & soul vocaliste Tamara Nivillac, percussionist Vernon Chatlein, klassieke pianist Alexander Kraft van Ermel en jazz & latin pianist Danny van Kessel zullen al die muzikale kleuren en smaken uit de Antillen laten horen en voelen. Tevens zal de Antilliaanse kunstenaar GENGÉ in de foyers rond de Kleine Zaal exposeren en zijn levensverhaal met ons delen. Ook zijn er heerlijke Antilliaanse hapjes.

Currents

Elke editie van   Currents   brengen diverse artiesten klassieke grootheden van over de hele wereld naar het podium samen met eigen nummers en duiken zo in hun muzikale wortels. Daarnaast is er ruimte voor verdieping en worden vragen over de gespeelde werken beantwoord tussen de nummers door. Een muzikale reis die inspireert en verenigt!

Kaarten zijn verkrijgbaar voor de Vriendenprijs vanaf  € 27,50.