Kaarten

(Rang 1+)

  • vrienden € 40,50
  • regulier € 45,00

Kleine Zaal

Dutch Jazz Heritage: eerbetoon aan Nederlandse jazzdiva’s door Fay Claassen

Kaarten

(Rang 1+)

  • vrienden € 40,50
  • regulier € 45,00
Tijdens de serie Dutch Jazz Heritage brengt het Jazz Orchestra of the Concertgebouw legendarische jazzmomenten en jazzartiesten tot leven. Vanavond laat zangeres Fay Claassen zich samen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw inspireren door haar Nederlandse voorgangers: Ann Burton, Rita Reys en Greetje Kauffeld.

In samenwerking met het Nederlands Jazz Archief.

Fay Claassen

Jazzdiva Fay Claassen is, volgens NRC, de enige Nederlandse die op die titel aanspraak mag maken. Daarmee is ze ook de perfecte zangeres om in Dutch Jazz Heritage een ode te brengen aan Nederlandse jazzdiva's die haar voorgingen. De afgelopen vijfentwintig jaar won Fay Claassen meerdere Edisons maar ook een Gouden Plaat voor Two Portraits of Chet Baker. Claassen werkte met onder meer het Metropole Orkest, Cor Bakker en de WDR-Big band. Vanavond slaat ze de handen ineen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Deze door de wol geverfde musici worden geflankeerd door de jonge zanger Gabe Kruse.

Gabe Kruse

De Limburgse zanger Gabe Kruse studeert sinds 2021 aan het Conservatorium in Maastricht. Sinds enkele jaren specialiseert hij zich in jazz- en soulrepertoire, maar hij maakt ook graag uitstapjes naar andere daaraan verwante stijlen. Zijn muzikale voorbeelden vindt hij in namen als Ella Fitzgerald, Julie London, Aretha Franklin en Anita Baker. Gekenmerkt door zijn rijke stemgeluid, grote bereik en pakkende expressie, weet Gabe het grote publiek meer en meer te veroveren. Hij speelt vaak samen met jazzpianist Coen van Dam en deelde al eerder het podium met grote iconen als Boris van der Lek.

Musici

  • Jazz Orchestra of the Concertgebouw
  • Fay Claassen: zang
  • Gabe Kruse: zang

Kaarten

(Rang 1+)

  • vrienden € 40,50
  • regulier € 45,00

Gratis digitaal concertprogramma

Hierin vind je het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden over dit concert.

Concertprogramma’s zijn gratis voor Preludium-abonnees. Log in om je concertprogramma te lezen of te printen.

Abonnee worden? Vrienden krijgen 5 euro korting op een abonnement. Ga naar preludium.nl/abo

Bekijk het programma