Kaarten

(Rang 1+)

  • vrienden € 41,00
  • regulier € 45,00

Kleine Zaal

Dutch Jazz Heritage - Sarah Vaughan

Kaarten

(Rang 1+)

  • vrienden € 41,00
  • regulier € 45,00
In Dutch Jazz Heritage brengen het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en zangeres Madeline Bell een eerbetoon aan de Amerikaanse jazz-zangeres Sarah Vaughan, die tot de grootsten in haar genre wordt gerekend. ‘Een gekmakend mooi concert’, schreef NRC Handelsblad over de concertregistratie van haar concert in Het Concertgebouw in 1958, een registratie die werd opgenomen in het Nederlands Jazz Archief.
Dutch Jazz Heritage
Herbeleef concerten van jazzlegendes in Het Concertgebouw tijdens de serie Dutch Jazz Heritage. Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw brengt, in samenwerking met het Nederlands Jazz Archief, de legendarische nachtconcerten uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw weer tot leven voor nieuwe generaties. Veel van deze historische muziek is verkrijgbaar in de Edisonwinnende cd-reeks Jazz at the Concertgebouw. Jazzjournalist en oog- en oorgetuige Bert Vuijsje (winnaar van de Jazz Media Award) illustreert de concerten met passend audio- en videomateriaal afkomstig uit het Nederlands Jazzarchief.

Sarah Vaughan
Met vanavond in Dutch Jazz Heritage een eerbetoon aan Sarah Vaughan. De registratie van haar concert van 7 juni 1958 is opgenomen in het Nederlands Jazz Archief: alsof je erbij was. ‘Een gekmakend mooi concert’, schreef NRC Handelsblad toen de cd na jaren uitkwam. Vaughans stem wordt vaak vergeleken met die van operazangers. The New York Times schreef bij haar overlijden: ‘Een zangeres die "operatic splendor" bracht bij de uitvoeringen van standards en jazz.’ Simon Carmiggelt was ook fan: ‘Als ik haar plaat opzet, waait hete wind de kamer in, want de muze der toonkunst onderhoudt in deze geraffineerde vocale prestatie een zondige relatie met de kleine Eros.’

Dit concert komt tot stand in samenwerking met het Nederlands Jazz Archief.

Musici

  • Jazz Orchestra of the Concertgebouw
  • Madeline Bell: zang

Kaarten

(Rang 1+)

  • vrienden € 41,00
  • regulier € 45,00