Kaarten

(Rang 1)

  • vrienden € 49,50
  • regulier € 55,00

Grote Zaal

Jazzmeia Horn & Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Kaarten

(Rang 1)

  • vrienden € 49,50
  • regulier € 55,00

Traditiegetrouw geeft het Jazz Orchestra of the Concertgebouw een feestelijk eindejaarsconcert met een bijzondere gast. Dit jaar heeft het orkest de sensationele jazzvocalist Jazzmeia Horn uitgenodigd om je weg te blazen met fenomenale zang, scats en spoken word.

Jazzmeia Horn

Je zou bijna denken dat Jazzmeia Horn voorbestemd was om jazzvocalist te worden vanwege haar naam, maar pas toen ze als tiener een cd van Sarah Vaughan aangereikt kreeg, begon het vuur in haar te branden. Sindsdien wordt ze gezien als de nieuwe sensatie binnen de vocale jazz, en dat gegeven heeft ze nogmaals onderstreept met haar derde bigband-album Dear Love. Samen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, dé top bigband van Nederland, zorgt ze voor een feestelijk concert, waar je naast stukken van Dear Love ook nieuw werk hoort van haar aankomende nieuwe album Messages (release op april 2024).

Over het Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw bestaat uit Nederlandse jazzmusici van wereldklasse. De bigband behoort tot de top van Europa, met een sterke visie en respect voor muziek in al haar vormen. Het orkest won meerdere Edison Awards en werkte samen met legendes als Chick Corea, Dr. Lonnie Smith en Joshua Redman. Naast dat ze meer dan eeuw Nederlandse jazz toegankelijk willen maken voor nieuwe generaties, kijkt het orkest graag vooruit en werkt samen met hedendaagse (jazz)musici uit alle windstreken.

Musici

  • Jazz Orchestra of the Concertgebouw
  • Jazzmeia Horn: zang

Kaarten

(Rang 1)

  • vrienden € 49,50
  • regulier € 55,00

Gratis digitaal concertprogramma

Hierin vind je het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden over dit concert.

Concertprogramma’s zijn gratis voor Preludium-abonnees. Log in om je concertprogramma te lezen of te printen.

Abonnee worden? Vrienden krijgen 5 euro korting op een abonnement. Ga naar preludium.nl/abo

Bekijk het programma