Kaarten

(Rang 1)

  • vrienden € 25,00 Laatste kaarten
  • regulier € 45,00 Laatste kaarten

Grote Zaal

Het Koningsnachtconcert: Froukje, Pynarello & NKK NXT + afterparty

Kaarten

(Rang 1)

  • vrienden € 25,00 Laatste kaarten
  • regulier € 45,00 Laatste kaarten

Een uniek, eenmalig concert in de Grote Zaal! Zangeres Froukje ontmoet muzikaal collectief Pynarello en koor NKK NXT voor een onvergetelijk Koningsnachtconcert. Het Koningsnachtconcert is een bijzonder concert waarbij popastiesten de samenwerking aangaan met een klassiek ensemble. En ook traditie: na afloop is er een afterparty in de Entréehal, dit keer met een dj-set van SIM-OJ.

Debuut Froukje in de Grote Zaal

Zangeres Froukje is sinds haar eerste hit in 2020, het klimaatlied Groter dan ik, niet meer weg te denken uit het Nederlandse muziekleven. De 21-jarige Rotterdamse won in april 2020 de 3FM Talent Award. Haar grote doorbraak kwam tijdens de coronaperiode met nummers als Ik wil dansen, Onbezonnen en Licht en donker, waarmee ze noodgedwongen meer zonder dan mét publiek moest optreden. Dat haalde ze in 2022 ruimschoots in: ze stond op Pinkpop, Pukkelpop, Best Kept Secret, Concert at Sea en Lowlands. In oktober 2022 gaf ze een concert in een uitverkochte AFAS Live.

Rebellencollectief Pynarello

Muzikaal collectief Pynarello wil dat de wereld van de klassieke muziek avontuurlijker, spannender en spontaner wordt. Daarom spelen de Pynarelli staand, zonder dirigent en zonder bladmuziek. Ze experimenteren met de conventies van de klassieke muziek: alle heilige huisjes staan ter discussie. Zo spelen de musici in kleurrijke kleding in plaats van stemmig zwart en is er veel beweging op het podium. De klassieke muziek staat centraal, maar het ‘rebellencollectief’, zoals Pynarello zichzelf omschrijft, laveert behendig tussen uiteenlopende genres. Zo speelt het ensemble niet alleen symfonieën van Beethoven, maar treedt het ook op met andere, gelijkgestemde avonturiers waaronder brassband Gallowstreet, saxofoniste Kika Sprangers en udspeelster Jawa Manla.

NKK NXT

NKK NXT is het koor van jonge talenten van het Nederlands Kamerkoor. NKK NXT vormt zo een brug voor jonge zangers naar een professionele carrière in de muziek. Eerder deed het koor mee aan de voorstelling WILDERNIS van Wende Snijders.

Jongerenvereniging Entrée

Entrée, de jongerenvereniging van Het Concertgebouw & het Koninklijk Concertgebouworkest, is medeorganisator van het Koningsnachtconcert. Het lidmaatschap voor iedereen tot en met 35 jaar biedt exclusieve concerten, playlists, tips, podcasts, kortingen tot en met 75% en toegang tot exclusieve voorverkoop van concerten, zoals het Koningsnachtconcert. Kijk voor meer informatie op de website van Entrée www.jouwentree.nl

Dit concert wordt mede mogelijk wordt gemaakt door HCF Classic Popfonds

Musici

  • Froukje
  • Pynarello
  • NKK NXT

Kaarten

(Rang 1)

  • vrienden € 25,00 Laatste kaarten
  • regulier € 45,00 Laatste kaarten

Gratis digitaal concertprogramma

Hierin vind je het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden over dit concert.

Concertprogramma’s zijn gratis voor Preludium-abonnees. Log in om je concertprogramma te lezen of te printen.

Abonnee worden? Vrienden krijgen 5 euro korting op een abonnement. Ga naar preludium.nl/abo

Bekijk het programma