Kaarten

(Rang 1+)

  • vrienden € 25,00 Laatste kaarten
  • regulier € 29,50 Laatste kaarten

Kleine Zaal

Music Bowl: Naaz + musici uit Amsterdams Andalusisch Orkest & Concertgebouworkest

Kaarten

(Rang 1+)

  • vrienden € 25,00 Laatste kaarten
  • regulier € 29,50 Laatste kaarten

In deze nieuwe editie van Music Bowl komen singer-songwriter Naaz, musici van het Amsterdams Andalusisch Orkest en het Concertgebouworkest samen op het podium van de Kleine Zaal. Zij spelen hun eigen muziek en laten de muzikale genres versmelten in verrassende muzikale ontmoetingen.

Naaz

De muzikale reis van Naaz vertrekt vanuit authenticiteit en veerkracht. De singer-songwriter en producer met Koerdische roots groeide op in een vluchtelingengezin en ondervond alle tegenwind in de wereld van de kunst. Toch weerhielden haar roots haar er niet van om vooruit te komen. Nadat ze zich bijna had teruggetrokken uit de muziek stond ze in de zomer van 2023 in de Ziggo Dome, als voorprogramma van Lana Del Rey, met haar debuutalbum Never Have I Ever. Wat Naaz onderscheidt, is de muzikale rijkdom, een breed palet, in haar composities. Je hoort elektrische en akoestische gitaren, hiphopbeats, ambient, klassiek en haar Koerdische roots. In combinatie met haar stemgeluid dat een groot bereik heeft en haar reflecterende teksten, vertelt ze verhalen die je aan het denken zetten.

Amsterdams Andalusisch Orkest

Met een aantal musici van het Amsterdams Andalusisch Orkest worden aan dit concert verschillende muziekvormen toegevoegd van Granada tot en met Bagdad uit diverse tijdsperioden en stijlen. Van het rijke Arabo Andalus repertoire tot en met de mystieke Oosterse muziek, en van de geraffineerde improvisatiemuziek uit de Arabische wereld tot en met de volkse muziek uit de Maghreb. Eerder speelde Naaz al met het orkest bij VPRO On Stage waar hun samenwerking een schot in de roos bleek.

Musici van het Concertgebouworkest

Een ensemble met musici van het Concertgebouworkest schuift aan als derde muzikale component van de avond. Samen vertolken zij de klassieke klanken van het orkest. Welke musici er komen spelen, wordt later bekendgemaakt.

Musici

  • Naaz: zang
  • Amsterdams Andalusisch Orkest
  • Leden van het Concertgebouworkest

Kaarten

(Rang 1+)

  • vrienden € 25,00 Laatste kaarten
  • regulier € 29,50 Laatste kaarten

Gratis digitaal concertprogramma

Hierin vind je het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden over dit concert.

Concertprogramma’s zijn gratis voor Preludium-abonnees. Log in om je concertprogramma te lezen of te printen.

Abonnee worden? Vrienden krijgen 5 euro korting op een abonnement. Ga naar preludium.nl/abo

Bekijk het programma