Kaarten

(Rang 1+)

  • vrienden € 38,00
  • regulier € 42,00

Grote Zaal

Piano Nights: de mooiste pianomuziek van alle tijden

Kaarten

(Rang 1+)

  • vrienden € 38,00
  • regulier € 42,00
Piano Nights is nieuw, verrassend en bedoeld voor iedereen die van de piano houdt – in welk genre dan ook. In de tweede editie van Piano Nights hoor je twee van de meest geliefde pianisten van dit moment: Hannes Minnaar en Douwe Eisenga. Er klinkt muziek die speciaal voor iemand werd geschreven: Hannes speelt de Goldberg-variaties die Bach componeerde op verzoek van de Duitse graaf Kaiserling. Douwe speelt onder andere zijn For Mattia, dat hij componeerde ter nagedachtenis aan het meisje Mattia.

Piano Nights

Piano Nights is nieuw, verrassend en bedoeld voor iedereen die van de piano houdt – in welk genre dan ook. Twee pianisten brengen elk een heel ander repertoire. Bekende en onbekende muziek om bij weg te dromen, van Bach tot Einaudi. In deze tweede editie hoor je twee van de meest geliefde pianisten van dit moment: Hannes Minnaar en Douwe Eisenga.

Douwe Eisenga

Pianist en componist Douwe Eisenga schrijft sprankelende muziek voor sprankelende geesten, een hypnotiserende mix van onweerstaanbare ritmiek, warme en omfloerste melodieën en meeslepende lyriek. Met zijn stuk For Mattia was hij dit jaar de grootste stijger (naar positie 99) in de Klassieke Top 400 van Radio 4. En was hij uitgebreid te gast bij Matthijs Gaat Door. Douwe Eisenga maakt eerlijke, down-to-earth muziek. Vaak ingetogen en sober met een grote, stille kracht: de onderhuidse melodieën kerven zich in de ziel van de luisteraar. Tijdens Piano Nights speelt hij stukken van zijn laatste twee cd's, waaronder uiteraard For Mattia.

Hannes Minnaar

Hannes Minnaar speelt Bachs Goldberg-variaties. Die laat hij ‘roetsjen, trippelen en stralen,’ schreef de Volkskrant. En dat alles ‘met de nonchalance van een jazzman’. In Preludium zei Minnaar dat hij ook de humor in de Goldberg-variaties heel belangrijk vindt. De grootste uitdaging? ‘Dat je het heel snel moet spelen, maar ondertussen moet de luisteraar alle “twists and turns” nog mee kunnen maken, anders is er niets aan.'

Musici

  • Hannes Minnaar: piano
  • Douwe Eisenga: piano

Kaarten

(Rang 1+)

  • vrienden € 38,00
  • regulier € 42,00