Nieuws wo 11 okt. 2023

Mahler Festival - Safe the Date

Het derde Mahler Festival van Het Concertgebouw komt er aan! Deze zal plaatsvinden van 9 tot en met 18 mei 2025. Dat lijkt nog een eindje weg, maar de voorbereidingen zijn nu al in volle gang. De verkoop van de passe-partouts start op 14 november 2023, maar Vrienden hebben een streepje voor en kunnen al op   9 november 2023 vanaf 10.00 uur   een passe-partout reserveren.

Tijdens het Mahler festival 2025 klinken in tien dagen alle symfonieën en liederen van Gustav Mahler in de Grote en Kleine Zaal van Het Concertgebouw in Amsterdam. De symfonieën klinken op volgorde: van nummer 1 tot en met nummer 10. Zo is het festival - in de Grote Zaal - een unieke chronologische reis door het leven en symfonische werk van Mahler. Uitgevoerd door verschillende wereldberoemde orkesten en dirigenten. In de Kleine Zaal klinkt het volledige intieme liedrepertoire van Mahler. Rondom het Festival is er uitgebreide randprogrammering. 

Deze editie van het Mahler Festival is nog een tikkeltje specialer dan de vorige edities. Dit is namelijk de eerste keer in de geschiedenis dat er orkesten meedoen uit drie verschillende continenten, namelijk Europa, Azië en Amerika.

Meer informatie en reserveren tickets is hier te vinden.