Veelgestelde vragen

Lidmaatschap

Vrienden profiteren van de volgende privileges: 

  • Voorrang bij het bestellen van concertkaarten
  • Elke maand een unieke kortingsactie 1+1 gratis van het Concertgebouworkest of de Eigen Programmering van Het Concertgebouw
  • Toegang tot Vriendenrepetities van het Concertgebouworkest 
  • 10% korting op ruim 125 concerten per concertseizoen en korting op een aantal series
  • Jouw introducé krijgt dezelfde korting 
  • Deelname aan gratis Vriendenrondleidingen in Het Concertgebouw en de Concertgebouwbuurt
  • Uitnodigingen voor speciale Vriendenevenementen
  • €5 korting op een abonnement op Preludium, het maandblad voor liefhebbers van klassieke muziek
  • Korting op cd's en andere artikelen bij de Concertvriendenbalie in Het Concertgebouw

Het lidmaatschap geldt voor een jaar, ingaande vanaf de datum van inschrijving, en wordt jaarlijks automatisch verlengd. Opzeggen kan tot een maand vóór het einde van het dan lopende lidmaatschapsjaar.

Binnen een maand na aanmelding wordt de contributie afgeschreven. Jaarlijks vindt de incasso plaats in diezelfde periode.

Concertvrienden incasseert het Vriendenlidmaatschap apart van jouw eventuele Preludium-abonnement. Daarom zie je mogelijk twee afschrijvingen van Concertvrienden.

Mail ons gerust via  info@concertvrienden.nl, dan zoeken wij uit wat er is afgeschreven en waarom.

Je kunt jouw adres zelf aanpassen in je Concertgebouwaccount op www.concertgebouw.nl. Je dient hiervoor eerst in te loggen. Je kunt uw adreswijziging ook aan ons doorgeven via info@concertvrienden.nl.

Opzeggen kan tot een maand vóór het einde van het dan lopende lidmaatschapsjaar via info@concertvrienden.nl.

Kaartverkoop

De Vriendenkorting geldt voor ca. 125 concerten per concertseizoen. Op www.concertvrienden.nl/agenda vind je alle concerten waarvoor de Vriendenkorting geldt.

Klik op een concert in de agenda en klik vervolgens op de button 'Kaarten'. Je komt dan in de bestelomgeving van Het Concertgebouw.

Selecteer vervolgens op de zaalplattegrond je stoel(en) op de rang(en) waarvoor de Vriendenkorting geldt. Je ziet dan de 'standaardprijs'. Je dient zelf de 'Concertvriendenprijs' te selecteren. Je kunt maximaal twee kaarten per concert met Vriendenkorting bestellen.

Let op: vergeet niet in te loggen met het Concertgebouwaccount dat bij je Vriendenlidmaatschap hoort.

Het Vriendenlidmaatschap geldt voor twee personen. Je kunt daarom twee kaarten voor de Vriendenprijs bestellen.

Voor vragen over kaartverkoop kun je terecht bij Het Concertgebouw via de Concertgebouwlijn. Deze lijn is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur via 020-6718345.

Vrienden krijgen voorrang bij de losse kaartverkoop. Dat betekent dat Vrienden als eerste kaarten kunnen bestellen bij de start van de losse kaartverkoop van het nieuwe concertseizoen. Daarnaast krijgen Vrienden voorrang bij het bestellen van de VriendenLoterij ZomerConcerten en de Zondagochtend Concerten. De voorrang geldt niet voor de serieverkoop.

Vriendenrepetities

Vriendenrepetities van het Concertgebouworkest zijn exclusief te bezoeken door Vrienden en een introducé. Jaarlijks zijn er drie van deze repetities.

Tijdens Vriendenrepetities krijg je een uniek kijkje achter de schermen als dirigent en orkest de laatste voorbereidingen treffen voor een concert. Soms gebruikt de dirigent een microfoon, zodat je zijn aanwijzingen kunt horen.

De dirigent heeft alle vrijheid om de invulling van de repetitie te bepalen. Het is daarom mogelijk dat niet alle werken (in zijn geheel) worden gespeeld. Ook het pauzemoment en de eindtijd worden door de dirigent bepaald.

Net zoals bij een concert, verzoeken wij je tijdens de repetitie niet van plaats te veranderen of de zaal te verlaten en je mobiele telefoon op stil te zetten.

De dirigent heeft alle vrijheid om de invulling van de repetitie te bepalen. Daarom is de eindtijd van te voren niet bekend.

Ledenpas

Met je ledenpas kun je aantonen dat je Vriend bent en krijg je de korting toegekend waar je recht op hebt, o.a. bij de Concertvriendenbalie (tegenover de garderobe in Het Concertgebouw).  

Zodra je je hebt aangemeld als Concertvriend, kun je online met je Concertgebouwaccount kaarten bestellen met Vriendenkorting.

Je kunt een nieuwe ledenpas aanvragen door te mailen naar info@concertvrienden.nl.

Organisatie

Voor vragen kun je mailen naar info@concertvrienden.nl.

Op maandag tot en met woensdag van 10.00 tot 12.30 uur zijn wij ook telefonisch bereikbaar via 020-3051099.